Jump to content

RoLex

Leader RPG
 • Content Count

  73
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

RoLex last won the day on April 7

RoLex had the most liked content!

Community Reputation

1 Neutral

2 Followers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. (!) În acest topic vor posta doar liderul şi co-liderul facțiunii evidența raportului de activitate a membrilor. (!) - Raportul de activitate este obligatoriu pentru toți membrii facțiunii (excepție liderul facțiunii, adminii sunt scutiți, iar helperii au raportul injumatatit.). (!) - Daca vrei să avansezi în rank, ești obligat să faci raportul de activitate săptămânal. (!) - Testerii si Helperii au raportul înjumătățit. Adminii au raport optional. (!) - Dacă vei avea raportul incomplet până la resetarea raportului, vei fi sancționat cu Faction Warn, iar membrii de rank 1 vor primi uninvite. (!) - Nu aveţi voie să fraudaţi raportul, orice ce încercare de a frauda raportul este sancţionată cu Faction Warn, ba chiar şi uninvite. (!) - Jucătorii ce intra în facţiune Miercuri-Joi-Vineri-Sâmbătă-Duminică, vor fi scutiţi de raportul de activitate. (!) - Jucătorii care au o cerere de inactivitate de minim 5 zile (inclusiv), vor fi scutiţi de raportul de activitate. (!) - Raportul de activitate se va reseta in fiecare duminica la ora 22:00. Raportul de activitate al facțiunii RANK 1 > 60 Puncte (Fara permise, adică 30 de Wanted) RANK 2 > 50 Puncte (Cu Permise puteți face aceste puncte) RANK 3 > 40 Puncte (La fel ca la rank 2) RANK 4 > 30 Puncte RANK 5 > 20 Puncte RANK 6 > Optional RANK 7 > Optional Raportul de activitate va fi pe puncte, adică fiecare departament va avea nevoie de 60 de puncte pentru a completa raportul. Punctele se vor obține asa: 2 Puncte / KILL iar 1 Punct / Confiscate Licence Driving (rank 2 +) Ne-am gândit sa facem raportul pe puncte deoarece la mai multi membrii din departament le place sa facă Runneri, la alții, permise! Raportul nu va fi egal în puncte deoarece LSPD are voie sa confiște permise/amenzi/wanted/tickete. FBI are voie sa facă doar tickete/wanted NG are voie sa facă doar Wanted!
 2. În acest topic vor posta membrii care au primit o amendă / responsabilii şi liderul cât şi co-liderul facţiunii. - Membrii care refuză plata amenzii vor fi sancţionaţi cu Faction Warn. - Membrii ce nu plătesc amenda / amenzile într-un termen de 24h vor fi sancţionaţi cu Faction Warn. - Amenda se plăteşte în interiorul HQ-ului folosind comanda [/gdeposit > money > suma de bani]. - Pozele editate nu sunt luate în considerare. - Daca veti primi 3 amenzi in 24h veti fi sanctionat cu Faction Warn. - De recomandat ar fi să urcaţi pozele pe unul dintre următoarele site-uri: https://imgur.com/ şi https://postimages.org/ Modelul de postare a jucătorului amendat: Nickname: Rank: Nickname-ul celui care ţi-a acordat amenda: Motivul: Poza [/gdeposit]: Amenzile Deranjare sedinta - 10.000.000$ - Se cere dovada foto/video. AFK la sedinta fara voie - 6.000.000$ - Se cere dovada foto/video. Caps Lock pe [/r] - Sanctiune 9.000.000$ Amenda(4+litere, inclusiv 4) se exclud numele cu litera mare - Se cere dovada foto/video. Caps Lock pe [/d] - Sanctiune 15.000.000$ Amenda(4+litere, inclusiv 4) se exclud numele cu litera mare - Se cere dovada foto/video. Afaceri pe [/r] - Sanctiuni: 10.000.000$ Amenda si a doua oara AV, iar daca persista FW - Se cere dovada foto/video. Afaceri pe [/d] - Sanctiuni: 20.000.000$ Amenda, cat si FW la eventualele abateri - Se cere dovada foto/video. Spam pe [/d] - Sanctiuni: 16.000.000$ Amenda (4+randuri, inclusiv 4), a doua oara AV, iar daca persista FW - - Se cere dovada foto/video. [/d] aiurea - Sanctiuni: 10.000.000$ Amenda cat si AV, urmand FW la eventualele abateri - Se cere dovada foto/video. Exces de caractere pe [/r] - Sanctiuni: 8.000.000$ Amenda (4+caractere, inclusiv 4) - - Se cere dovada foto/video. Nota: Cine face spam cu seiful factiunii o sa fie sanctionat de catre lider/co-lider cu Avertisment Verbal/ Faction Warn/ Uninvite IMPORTANT: Pentru 3 amenzi primite in 24 de ore membrul va fi sanctionat cu Faction Warn pentru amenzi multiple. Dacă un membru nu plăteste amenda în decursul a 24 de ore va fi sancţionat cu Faction Warn.
 3. În acest topic puteti face o cerere pentru a demisiona din Los Santos Police Department. Pentru a putea iesii din facțiune fară Faction Punish aveți nevoie de minim 14 zile. Cei ce au peste 14 zile în facțiune si depun o cerere de demisie după modelul de mai jos vor fi demiși fără Faction Punish. Daca cineva nu respectă modelul de postare, cererea nu va fi luată în considerare. Model de postare: * Nick-ul tău: * Rank-ul deţinut și numărul de zile: * Zile petrecute în facţiune: * De ce dorești să părăsești facțiunea?: * Ce doreşti să se schimbe în această facţiune: * Poza cand spui pe /r "Vreau sa fiu demis": * Alte precizari:
 4. Staff-ul factiunii Los Santos Police Department: Lider: Iulius (fost RoLeXXX) Co-Lider principal: Cristi.ADV Co-Lider secundar: davidcsf.beibi (Ales prin vot public de membrii facțiunii) Testeri: Gabriiela Regulament testeri: Inainte de a începe un test, asigurați-vă că membrul cu care doriți să susțineți testul a fost acceptat și nu a mai fost testat de altcineva. Respectați modelul de test impus de lider și nu omiteți vreo întrebare. Aveti grija sa faceti poza la tot testul! Trebuie să surprindeți tot testul în poze (F8) sau în video. La fiecare greșeală anunțați player-ul câte greșeli are. (x/3) La fiecare greșeală veți face o poză separată. După ce terminați de adresat toate întrebările anunțați player-ul dacă este admis / respins și cu câte greșeli. Ultima poză din test să fie aceasta. După ce ați terminat testul veți scrie evidența acestuia în topicul 'Evidenţa testelor'.. Testerii care încalcă acest regulament, cât și regulamentul facțiunii își vor pierde funcția. La fel se va întâmpla și cu testerii inactivi.
 5. În acest topic poți raporta absenta ta la o ședință Los Santos Police Department după următorul model: Nickname: Rank: Motivul absenței: Data ședinței: Alte precizări: Atenţie! Nu se mai accepta cererile de învoire ce sunt depuse după începerea ședinței. Ședința este obligatorie și pentru Rank 6, iar pentru rank 1-5 cine nu are învoire va primi Faction Warn. Pot respinge cererile de învoire dacă motivul este unul banal, cum eu îmi fac timp, asa va puteți face și voi. Doar dacă aveți o problema urgenta depuneți cerere. Cine lipsește de la ședința și nu are cerere de învoire va fi sancționat cu Faction Warn.
 6. În acest topic Liderul / Co-liderul facțiunii Los Santos Police Department va posta când un membru este sancționat cu Amenda, Avertisment Verbal, Faction Warn sau Uninvite. Model de postare: Nickname pe server: Nick-ul celui sancționat: Sancțiunea acordată: Motivul sancțiunii: Dovezi:
 7. În acest topic va posta doar liderul / co-liderul anunţurile importante în legătură cu facţiunea, îmbunătățirile aduse, update-urile majore, etc.
 8. În acest topic, testerii vor posta imediat după ce au terminat de dat un test cu un jucător acceptat. Trebuie postat imediat după ce aţi terminat testul pentru evitarea testării aceluiași candidat de două ori sau testarea acestuia din nou dacă a picat testele. Folosiţi modelul următor: Nickname: Am dat test cu: Data testului: Link de la aplicatie: Am trimis pozele cu testul liderului (da/nu): Admis/Respins (x/3): Testerii au obligatia sa posteze in acest topic fiecare test pe care il dau. Un jucator are 24 de ore sa se prezinte la test dupa ce a fost acceptat, in caz contrar aplicatia ii va fi respinsa.
 9. Los Santos Police Department este un departament cu poziționarea HQ-ului in orașul Los Santos. Aceasta se ocupa cu suspectii care au wanted si cu cei care încalcă regulile de circulație. Los Santos Police Department sta la baza motto-ului "Servește cu mândrie, protejează cu onoare". Reguli și informații generale: Trebuie să vă ascultați liderul, co-liderii și superiorii. Respectați deciziile conducerii și tratați-le ca atare, este interzis să cereți socoteală liderului sau co-liderului pentru acțiunile sale. (drive by) sau să facă kamikaze pe alți playeri (indiferent de nivelul de wanted). Respectați-vă colegii de facțiune și restul jucătorilor de pe server, având un limbaj decent și o conduită corespunzătoare statutului vostru. Membrii au obligația de a asculta liderul sau co-liderul și de a nu îi întrerupe când aceștia vorbesc ceva important (legat de facțiune). Glumele proaste la adresa lor se pot sancționa direct cu demiterea. Nu vă certați și nu aduceți injurii sau luați la mișto alți colegi sau membrii ai comunității. Aceste acțiuni pot avea urmări grave, voi fiind cei ce veți plăti, indiferent dacă ați fost sau nu provocați. Limbajul vulgar și insultele nu sunt acceptate, indiferent de chat-ul pe care au loc (singura excepție este chat-ul clanului, unde aveți libertate totală). De asemenea, este interzis să faceți spam sau să scrieți cu caps lock pe chat-ul facțiunii. Unui polițist nu îi este îngăduit să atace prin orice mijloc / să facă deathmatch pe alți jucători în afara celor ce sunt urmăriți pentru diferite infracțiuni. Îi este interzis să omoare un jucător cu elicea de la elicopter (chiar dacă are wanted fără drept), să omoare un jucător punând mașină peste el Reguli generale privind abaterile și sancțiunile Cum acord un clear? De ce am nevoie? ScreenShot /mdc (Data/Ora/Numele tau/Numele serverului) anuntati pe [/d ii acord clear lui 'x', motiv.], ii acordati wanted-ul corect / restaurati wanted, in caz ca avea. Motivele pentru [/clear] sunt urmatoarele: (Wrong id; Nu detin dovezile concrete (Ca m-a atacat); Wanted gresit). Aveti obligatia de a avea comanda [/timestamp] activata (Avertisment verbal). Transportarea playerilor cu masinile factiunii (Avertisment verbal). Oferirea de /free cand playerul respectiv are o restrictie ce interzice acest lucru (Avertisment verbal). Restrictie de /free in alte cazuri in afara de confiscare permis (Avertisment verbal). In momentul in care incatusati un jucator [/cf], trebuie sa anuntati pe [/d x este la mine] (Amenda). Orice membru din departamente care comenteaza aiurea pe /d , exemplu ar fi: 'Receptionat', 'ma spal', 'ok, am inteles' etc, v-a fi sanctionat cu kick si AV. Nu aveti voie sa folositi joburi ilegale, cum ar fi Arms dealer / Drugs dealer, exceptie facand membrii de rank 5 (Faction Warn). Nu aveti voie sa folositi [/tazer] aiurea, doar wanted fara drept. (Faction Warn). Este interzisa folosirea vehiculelor factiunii in scopuri personale. (Faction Warn). Membrii departamentelor nu au voie sa ceara unui civil sa-i omoare / nu aveti voie sa omorati un civil daca acesta va cere kill. (Faction Warn). Este interzisa folosirea avantajelor de politist (abuz de functie) atunci cand situatia nu o cere (Ban & Demitere). Comportamentul non-rp (furt vehicul, explodare vehicul, deranj job, etc) nu este permis (Faction Warn). Politistii nu au voie sa ajute jucatorii sa faca quest-uri precum 'omoara x politisti' (Faction Warn). Daca acordati un wanted gresit, aveti timp 5 minute la dispozitie pentru a remedia greseala (Faction Warn). Este interzisa modificarea vehiculelor factiunii (Faction Warn). Daca acumulati 2/2 Avertismente Verbale o sa fiti sanctionat cu (Faction Warn). Este interzis sa spargeti usile HQ-urilor, sau caselor incuiate, fara sa va aflati in urmarirea unui suspect cu wanted ce se afla in interior (Faction Warn). Este interzis sa mergeti dupa suspectii cu wanted cu orice alt Vehicul in afara de cel de politie (Faction Warn). Daca sunteti politist si o sa fiti filmat cand conduceti pe contra-sens [/duty] OFF si politistul o sa va someze iar voi nu o sa-i opriti o sa fiti sanctionat cu (Faction Warn) Orice politist care va fi prins incalcand regulile de circulatie va fi sanctionat de catre alt politist (Faction Warn). Pentru a putea acorda wanted in cazul in care sunteti atacati cu pumnii/picioarele, jucatorul trebuie sa va scada 15 HP (Faction Warn). Orice glont se sanctioneaza cu wanted, insa aveti nevoie de dovezi clare, nepixelate (Faction Warn). Falsificarea dovezilor este interzisa (Faction Warn). Wanted-ul se acorda dupa maxim 5 minute. De exemplu, daca va ataca un jucator, aveti maxim 5 minute sa ii acordati wanted (Faction Warn). In cazul in care nu va conectati pe server timp de 3 zile (72 de ore) veti fi demisi cu motiv 'Inactivitate mai mare de 72h', indiferent de rank. Neplatire amenzi în parcurs de 24 de ore o sa fie sanctionata cu (Faction Warn). Nu aveti voie sa mergeti on [/duty] la Clan Zones, riscati sa fiti sanctionati cu (Faction Warn & Warn). Calitatea minima a unui videoclip trebuie sa fie 480p pentru a fi luata in considerare. Nu aveti voie sa acordati wanted in Safe-Zone, in caz contrar riscati sa fiti sanctionati cu (Faction Warn). Nu aveti voie sa mergeti on duty la Lucky Drop (Faction Warn). Acumulare a 3/3 Faction Warns. se sanctioneaza cu (Uninvite). Sfidare Lider / Co-lider. se sanctioneaza cu (Uninvite). DeathMatch excesiv pe alti jucatori se sanctioneaza cu (Uninvite). DeathMatch excesiv pe colegi se sanctioneaza cu (Uninvite). Limgajul vulgar fața de lider / co-lider se sanctioneaza cu (Uninvite). Este interzisa folosirea avantajelor de politist (abuz de functie) atunci cand situatia nu o cere (Ban & Uninvite). Daca sunteti prinsi fraundar raportu factiunii o sa fiti sanctionatii cu (Faction Warn) la prima abatere (Uninvite) la a doua abatere. Jucatorii care joaca de pe telefon si au 0 FPS puteti acorda amenzi si sa confiscati permise doar cu dovada video fara sa fie nevoit sa dea (/handsup), daca nu respectati regula riscati sa fiti sanctionati cu (Faction Warn). (!) Acestea nu sunt toate cazurile in care primesti Avertisment Verbal. (!) Acestea nu sunt toate cazurile in care primesti Faction Warn. (!) Acestea nu sunt toate cazurile in care esti demis din factiune. Reguli referitoare la forum și panel: Trebuie să aveți un comportament decent în secțiunea de pe forum destinată facțiunii și pe întreg forumul, evitând posturile inutile, spam-ul și alte încălcări ale regulamentului forumului și pe panel, atât în reclamațiile împotrivă voastră, a unui coleg sau al oricărui alt jucător, cât și în tichetele de ajutor. Informatii legate de jucatorii noi acceptati in factiune: Testul de intrare trebuie susținut în maxim 24 de ore de la acceptare. Dovezile de la testul de intrare se păstrează minim 72 de ore. Liderul / subliderul are voie sa răspundă la aplicații în maxim 72 de ore. Reguli referitoare la activitate: Certurile, insultele de pe forum/panel vă pot aduce, pe lângă sancționarea din partea unui moderator/admin cu warn points/suspend, și sancționarea în joc, în funcție de decizia celui care v-a sancționat inițial. Puteţi reclamă un coleg de facţiune / dintr-o facţiune de tip departament prin PM pe forum dacă sesizaţi că respectivul coleg încalcă regulamentul (foloseşte un limbaj vulgar pe chat-ul facţiunii / chat-ul comun, face spam, foloseşte caps lock, face deathmatch, fraudează raportul sau alte abateri ce ţin de activitatea facţiunii şi se regăsesc în acest regulament). Trebuie să aveți o activitate constantă pe server, astfel, membrii care nu se loghează timp de 72 de ore (3 zile) vor fi demiși din facțiune. În cazul unei probleme, puteți realiza o cerere de inactivitate. Doar membrii de minim rank 2 pot realiza o asemenea cerere. Fiecare membru are dreptul la 7 zile de inactivitate pe lună, acestea pot fi cumulate. Cei ce au cerere de inactivitate pentru mai mult de 5 zile din săptămână nu sunt obligați să facă raportul de activitate. Dacă ședința pică în perioada când ei au inactivitate, aceștia sunt scutiți de ședință. Cererile de inactivitate realizate cu mai puțin de 2 zile (48 de ore) înainte de resetarea raportului vor fi respinse. Reguli referitoare la ședințe: Ocazional, liderul şi / sau co-liderul vor organiza o ședință la care membrii facțiunii sunt obligați să participe. Ora şi dată în care se va efectua ședința se va anunța pe server prin 'MOTD' si pe forumul facțiunii în topicul 'Anunțuri importante' cu minim cu 48h înainte. În cazul unei probleme, puteți realiza o cerere de învoire. Orice membru indiferent de rank/zile poate să facă doua cereri pe lună prin postarea in topic-ul aferent. Neprezentarea la ședință fără o cerere de învoire acceptată de lider va duce la sancționarea cu facțion warn a tuturor membrilor de rank 1-5, daca este ședința obligatorie. Dacă întârziați la ședință (ajungeți după primele 5 minute) veți fi sancționați cu un avertisment verbal, iar dacă întârziați mai mult de 5 minute, veți fi considerați absenți și veți fi sancționați că atare. Cine întârzie la ședința va veni în HQ (sau la locul de desfășurare) fără a scrie pe chat-ul normal sau al facțiunii. (daca ședința este obligatorie). Nu este permis sa deranjați ședința făcând free-chat sau spam. În timpul ședințelor sunteți obligați să opriți telefoanele și să ascultați de lider sau co-lider până când acesta va dă voie să vorbiți, puneți întrebări etc. Cine vorbește neîntrebat la ședință va fi sancționat în funcție de considerentele liderului, în funcție de deranjul făcut, momentul, abaterile şi atitudinea membrului. Nu aveți voie să faceți învoire după începerea unei activități (ședință, antrenament etc.), ci doar cu 30 minute înainte de începerea acestora. Cererile făcute nu vor fi luate în calcul şi veţi fi considerați absenți dacă nu participați. Reclamatii factiuni: · liderul poate respinge reclamatiile care nu respecta modelul sau contin jigniri, dar playerul care a facut reclamatie are dreptul sa refaca reclamatia. reclamatiile ce contin jigniri vor fi sanctionate cu suspend 1-7 zile pe panel de catre admini. · nu aveti voie sa intrebati de rank up sau clear fw pe /r sau pe orice alt chat, abaterea de la aceasta regula se sanctioneaza cu faction warn. · sub liderul unei facțiuni are dreptul de a răspunde la reclamații, cu acordul liderul, dar in cazul unor greșeli in reclamații, va si sancționat · playerii care fac reclamatie nu au dreptul de a face o alta postare pentru aceasi reclamatie. postarile facute aiurea in topicul cu reclamatii sunt sanctionate cu suspend 1-7 zile pe forum. liderii au dreptul de a respinge o reclamatie daca playerul care a postat reclamatia posteaza aiurea in topic. Lista de infracțiuni (wanted list) Cele care au " * " n-au drept de predare Wanted 1: Furt vehicul wanted Apel nefondat la 112 Wanted 2: Atacare civil. Pătrundere teren guvernamental. Wanted 3: Răpire civil Posesie/folosire droguri. Atacare polițist *. Neplata amenda .Neconformare Ordin Wanted 4: Drive-by. * Miturie politist. Omoroare civil. Omorare politist. * Wanted 5: Rapire politist. * Kamikaze* (omorarea mai multor jucatori bubuind o masina, avion etc.) Wanted 6: Runner/Fugar*. Complice robbery. * Robbery. * /q (cu wanted de minim 2 ori.) * În cazul fiecărui wanted acordat unui jucător aveţi nevoie de dovezi clare (foto/video în funcţie de fapta) care să ateste că ați acordat corect acea pedeapsa jucătorului. După comiterea unei fapte ce se sancționează cu wanted (furt vehicul, atacarea unui poliţist, kamikaze etc.) aveți 5 minute pentru a verifică dovadă şi a acordă (sau nu) wanted. Dacă se acordă wanted pe o dovadă mai veche de 5 minute veţi fi sancţionaţi cu faction warn. Indiferent de nivelul de wanted avut de un jucător, acesta are drept de predare dacă în [/mdc] nu apare unul din wanted-urile fără drept de predare. Va acordă wanted doar poliţistul ce a fost atacat / omorât, nu alţi poliţişti ce au observat problema. Cum să procedati corect în unele situaţii: 1. dacă suspectul spune că nu se preda, atunci poliţistul are dreptul să-l omoare indiferent de wanted-ul avut după cele 3 somaţii acordate. 2. dacă suspectul spune că se preda iar apoi fuge pe jos de poliţist, atunci poliţistul are dreptul să-l omoare indiferent de wanted-ul avut după cele 3 somaţii acordate. 3. dacă suspectul spune în prima faza că nu se preda sau fuge pe jos de poliţist, iar mai apoi se răzgândeşte şi doreşte să se predea, poliţistul are dreptul să-l omoare indiferent de wanted-ul avut după cele 3 somaţii acordate. 4. dacă suspectul spune că se preda, iar apoi atacă poliţistul, atunci poliţistul îl poate ucide fără a-i acordă wanted fără drept de predare dacă are o dovadă clară că s-a aparat. 5. dacă suspectul spune că nu se preda şi fuge cu un vehicul, atunci poliţistul are dreptul să-i dea wanted pentru "Runner" după cele 3 somaţii acordate. 6. dacă suspectul spune că se preda iar apoi fuge cu un vehicul atunci poliţistul are dreptul să-i dea wanted pentru "Runner" după cele 3 somaţii acordate. 7. dacă suspectul ucide un poliţist, atunci acesta va primi wanted cu motivul "cop kill" fără drept de predare. 8. dacă suspectul are wanted cu drept de predare şi atacă un poliţist, atunci acesta va putea fi omorât de către poliţiştii martori la atac fără a fi nevoie de acordarea unui wanted fără drept, însă poliţiştii trebuie să aibă dovadă clară că cel omorât a atacat un poliţist. 9. dacă suspectul este AFK (pe esc) va fi somat de 3 ori, după care, dacă nu revine între timp, va fi omorât. Furtul unui vehicul se acordă doar jucătorului surprins atunci când fură un vehicul 'free' de pe stradă. Limbaj vulgar la adresa unui poliţist se acordă doar dacă un jucător adresează injurii/insulte unui poliţist; acesta poate fi reclamat şi pe panel pentru limbaj. Neconformare ordin jail se acordă doar jucătorului ce stă în zona celulelor şi nu este AFK pe esc; acesta va fi somat pe chat-ul normal ("X, te rog să părăseşti incinta închisorii") de 3 ori la un interval de 20 de secunde între somaţii, urmând să fie sancţionaţi cu wanted dacă nu părăsesc zona. Neconformare ordin se acordă doar în cazul în care doriți să acordați o amendă sau să confiscați permisul unui jucător, iar acesta după 3 somații de genul "Aţi fost surprins pe contrasens, daţi /handsup pentru a va lua permisul sau veţi primi wanted 3 neconformare ordin!" nu se conformează. Kamikaze se acordă doar unui jucător ce se folosește de vehiculul pe care îl conduce şi care este aflat în flăcări pentru a atacă prin explozia acestuia alți jucători din apropiere (minim 2 jucători, inclusiv polițiști). Runner se acordă doar suspectului cu wanted cu drept de predare ce foloseşte un vehicul (bicicletă, maşină, avion, barcă etc.) pentru a scapă de somațiile polițistului. Complice runner se acordă doar jucătorului fără wanted ce ajută un suspect ce are în cazier 'Runner' prin faptul că se află la volanul mașinii prin care cel cu wanted încearcă să scape de poliție. Complice rob se acordă doar jucătorului fără wanted ce ajută un suspect ce are în cazier 'Armed robbery' prin faptul că se află la volanul mașinii cu care cel cu wanted încearcă să termine rob-ul. Suspecții cu drept de predare trebuiesc somaţi şi arestați în zonele speciale pentru [/arrest] sau pot fi omorâți dacă solicită acest lucru (scriu în chat că vor kill). Suspecţii cu drept de predare ce atacă un poliţist pot fi atacați de poliţistul atacat şi/sau de poliţiştii martori la acest incident fără a fi nevoie că poliţistul să-i ofere wanted fără drept de predare, însă poliţistul atacat / poliţiştii martori au nevoie de o dovadă clară că acesta a atacat poliţistul. În cazul în care suspectul părăseşte zona atacului fără a fi omorât de poliţişti, pentru a putea fi atacat în continuare este necesar că poliţistul atacat să-i ofere wanted 3 - atacare poliţist. Suspecţii fără drept de predare pot fi ucişi direct, fără a fi nevoie de somații. Dacă acordați 2 somaţii unui jucător fără drept sau îl arestaţi veţi fi sancţionat cu faction warn. Dacă acordați o singură somaţie veţi fi sancţionat cu avertisment verbal. Se poate atacă un jucător cu drept de predare doar în cazul în care după 3 somaţii acordate acesta fuge pe jos. (exemplu: Dacă un jucător are în [/mdc] 'first degree murder' şi după 3 somaţii nu se preda, ci continuă să fugă pe jos, va fi urmărit şi omorât. Dacă nu se preda, dar încearcă să scape cu un vehicul (bicicletă, maşină, avion etc.), va primi wanted 6 'runner', din acest moment rămânând fără drept de predare. Dacă un player este somat de 3 ori de către un poliţist şi el stă pe loc într-un vehicul (bicicletă, maşină, avion etc.), el va fi omorât cu wanted-ul pe care îl are daca suspectul nu răspunde când este întrebat dacă se preda, atunci poliţistul are dreptul să-l omoare indiferent de wanted-ul avut după cele 3 somaţii acordate. Informatii legate de confiscare permise de conducere / acordare amenzi Licenţă de condus se va confisca atunci când un jucător a condus neregulamentar. Se consideră condus neregulamentar mersul pe contrasens sau prin afară străzii (unde există stradă) DOAR dacă jucător circulă mai mult de 2 secunde neregulamentar (pe contrasens). NU vor fi sancţionaţi pentru condus neregulamentar playerii ce se plimbă în zonele de deşert (HQ National Guard, HQ News Reporters), cei ce se află în apropierea unor zone folosite pentru joburi (arms dealer, fisherman, puncte de livrare/încărcare trucker/security transporter etc.), cei ce dau examenul de condus şi celor ce deţin wanted, indiferent dacă e cu sau fără drept. Doar membrii PD de rank 2+ pot confisca permisul unui jucător, doar dacă acesta are nivel 3 sau mai mare. Puteţi confisca permise şi jucătorilor ce au nivel sub 3, însă daca iti va face un player reclamatie / PM vei fi sanctionat cu faction warn Jucătorii ce detin wanted, fie cu drept de predare, fie fără drept de predare, nu vor fi sancționați cu wanted dacă încalcă regulile de circulație, deoarece deja sunt considerați infractori. În cazul în care un jucător / suspect, este omorât de către un polițist (parte a facţiunii F.B.I.), nu este permis ca polițistul să realizeze un control de rutină, în timpul în care jucătorul este doborât, omorât. Pentru a face un control de rutină, conform regulamentului, acesta trebuie realizat în închisoare / jail, respectiv pe stradă. Abaterea de la această regulă, va conduce la sancționarea polițistului cu Faction Warn. Armele/licenta de arme se vor confisca atunci când un jucător le tine la vedere în apropierea unui membru al departamentelor (exceptând evenimentele, antrenamentele) sau atunci când sunt ţinute la vedere într-un safezone (zone de job-uri etc.), locuri aglomerate (CNN, spawn civili, auto LS-LV, diferite business-uri etc.) ori în apropierea HQ-ului unei facţiuni. Dacă se observă un jucător cu armele la vedere, acesta va fi somat folosind comandă [/so], ulterior, dacă jucătorul răspunde pozitiv somaţiilor, va fi informat în legătură cu rolul lor ("X, ai fost surprins cu armele la vedere; te rog să scrii /handsup pentru a ţi le confisca!"), urmând să îi fie confiscate. Orice membru din departamente poate confisca armele unui jucător, indiferent de nivelul acestuia. Este interzis sa confiscați permisele de conducere playerilor cu level 1-3. Pentru condus neregulamentar (contrasens) politistul face un screenshot(F8) iar apoi someaza persoana care a încălcat regulile de circulație daca este prins i se confisca si carnetul. In schimb daca aceasta oprește, i se explica detaliat si frumos pentru ce a fost oprit iar apoi i se spune sa dea /handsup pentru a i se confisca permisul. Comportati-va civilizat pentru ca sunteti un politist si explicati calumea de ce ii confiscati carnetul. cei care nu fac asta o sa fie sanctionati. este interzis sa ii ziceti unui player sa scrie /handsup fara a ii explica de ce. (!) Nu actionati fara dovezi (poza sau video), in caz ca sunteti reclamati si nu aveti dovezi o sa primiti FW sau avertisment verbal, in functie de gravitatea faptei (2 avertismente verbale = 1 FW). LA 3 FW sunteti demisi automat. Dacă după 3 somaţii pentru a confisca licenţă, armele sau drogurile prin comandă [/so] un jucător nu scrie [/handsup] (necesar pentru a putea primi ticket / confiscate) sau continuă să fugă cu un vehicul atunci i se va acordă wanted 2 - Neconformare ordin. După acordarea acestui wanted, continuaţi să-l somaţi folosind comandă [/so], iar dacă: -> se preda în timpul somaţiilor, îl duceţi şi îl arestaţi (dacă trebuie să îi daţi amendă atunci nu îi mai daţi amendă | dacă trebuie să îi confiscaţi permisul, . Trebuie să îi spuneţi ce a făcut înainte/după (de) confiscarea licenţei ("Licenţă de condus îţi va fi suspendată timp de 2 ore deoarece ai fost surprins conducând neregulamentar"). -> nu se preda nici după alte 3 somaţii, este ucis cu wanted-ul avut în cazul în care fuge pe jos sau îi este acordat wanted 6 - Runner şi poate fi atacat, nemaiavând drept de predare în acest moment. Amenzi de circulaţie. Lista amenzilor: Condus neregulamentar - 500,000$ Folosirea NOS-ului unei maşini - 300,000$ Faruri oprite (stinse) între orele 20:00 şi 8:00 - 300,000$ Nepurtare cască în timpul mersului pe o motocicletă/BMX/Bike - 350,000$ Încalcare limitei de viteza - 600,000$ Folosirea numerelor roșii mai mult de 2 zile-1.000.00$ Parcare neregulamentară- 500.000$ NU aveţi voie să spuneţi "/handsup sau wanted 3", trebuie să îi explicaţi frumos de ce a fost somat şi ce sancţiune va primi, de aceia trebuie să urmaţi exemplele de mai sus. NU aveţi voie să confiscaţi materialele unui jucător. Doar liderul / co-liderii oricărui departament pot confisca materialele membrilor lui dacă consideră necesar 1. Dacă un jucător nu plăteşte amendă / spune că nu are banii necesari la el, îi puteţi acordă wanted 3 neplată amendă. 2. Amendă pentru nepurtare cască poate fi acordată doar dacă un player nu o poartă în timp ce se află în mişcare pe un vehicul de tip motocicletă (NRG, FCR, PCJ, BF), bicicletă (Bike, MTB, BMX), scuter (simplu sau pentru Pizza), ATV ori un alt vehicul ce permite punerea acesteia. 3. În cazul în care un jucător este surprins conducând un vehicul fără numere de înmatriculare sau numere de înmatriculare roşii ce au o vechime mai mare de o zi (de la două zile inclusiv), jucătorul o să fie somat de către poliţist. În oricare din cazurile pe care le voi prezenta, trebuie să se acorde minim o somaţie pentru a se considera „urmărire” şi a putea acţiona cu wanted / amendă. În cazul în care un jucător refuză să deschidă maşina, în cazul în care se plimbă cu maşina altui jucător şi e încuiată şi nu o va deschide pentru verificare, poliţistul este liber să-i dea wanted 3 pentru „neconformare ordin” după cele trei somaţii acordate. În cazul în care jucătorul îi dă respawn maşinii lui (towcar) sau o bubuie, jucătorul va fi sancţionat cu wanted pentru neconformare ordin, fără a mai fi nevoie de cele trei somatii, dar în schimb este nevoie de minim o somaţie acordata. 4. Un jucător va primi amendă pentru lipsa unor numere de înmatriculare sau pentru numere de înmatriculare roşii ce au o vechime de două zile sau mai mult. Poliţistul îl va soma pe jucător, iar dacă acesta din urmă se conformează, va trebui să urce în vehiculul jucătorului, să facă poze obligatoriu sau să filmeze, depinde de preferinţe, iar în dovadă să se înţeleagă clar că jucătorul nu are numerele de înmatriculare în regulă. În cazul în care jucătorul nu plăteşte amenda, acesta va primi wanted 3 pentru „Neplată amendă”, iar apoi vor fi acordate încă trei somaţii minime pentru ca jucătorul să se predea, iar dacă fuge cu vehiculul, va primi wanted 6 pentru „Runner” după cele trei somaţii acordate. 5. Un poliţist este obligat să nu încalce regulile de circulaţie impuse, astfel, îi este permis să deţină NOS pe maşină, dar dacă va fi surprins folosindu-l poate fi sancţionat de un alt membru de departament, iar dacă nu cooperează va fi sancţionat de către lider. Acest lucru este valabil şi pentru situaţii precum nepurtare cască (exceptând când se foloseşte HPV), neaprinderea farurilor sau depăşirea vitezei (exceptând când se folosesc maşinile departamentelor). 6. Unui jucător nu îi este interzis să deţină NOS pe maşină ce o utilizează, dar folosirea acestuia este interzisă. 7. Folosirea farurilor este necesară pe timpul nopţii (între orele 20:00 PM şi 8:00 AM), de aceia vor fi sancţionaţi cei ce sunt surprinşi cu farurile stinse. Pentru a verifică integritatea farurilor, va recomandăm să verificaţi atât pe cele din faţă, cât şi pe cele din spate. Reguli în cazul vehiculelor facțiunii: Este de datoria liderului să se asigure că membrii săi au suficiente mașini de rank mic pentru ca fiecare membru să aibă oportunitatea de a le folosi și de a le da respawn atunci când e cazul. Vehiculele facțiunii nu pot fi folosite în scop personal (rob, job, plimbare) și nu pot fi modificate după bunul plac. Cei ce nu respectă aceasta regula vor fi sanctionați cu faction warn. Nu este necesar să anunțați când preluați un vehicul, dar acesta nu trebuie abandonat. Dacă nu va mai este folositor, încercați să-l respawnati în vreun fel. Nu este permis să furați mașina facțiunii unui coleg de departament dacă acesta o conduce deja, se sancționează cu faction warn. Amenzile Facțiunii : Deranjare sedinta - 10.000.000$ - Se cere dovada foto/video. AFK la sedinta fara voie - 6.000.000$ - Se cere dovada foto/video. Caps Lock pe [/r] - Sanctiune 9.000.000$ Amenda(4+litere, inclusiv 4) se exclud numele cu litera mare - Se cere dovada foto/video. Caps Lock pe [/d] - Sanctiune 15.000.000$ Amenda(4+litere, inclusiv 4) se exclud numele cu litera mare - Se cere dovada foto/video. Afaceri pe [/r] - Sanctiuni: 10.000.000$ Amenda si a doua oara AV, iar daca persista FW - Se cere dovada foto/video. Afaceri pe [/d] - Sanctiuni: 20.000.000$ Amenda, cat si FW la eventualele abateri - Se cere dovada foto/video. Spam pe [/d] - Sanctiuni: 16.000.000$ Amenda (4+randuri, inclusiv 4), a doua oara AV, iar daca persista FW - - Se cere dovada foto/video. [/d] aiurea - Sanctiuni: 10.000.000$ Amenda cat si AV, urmand FW la eventualele abateri - Se cere dovada foto/video. Exces de caractere pe [/r] - Sanctiuni: 8.000.000$ Amenda (4+caractere, inclusiv 4) - - Se cere dovada foto/video. Nota: Cine face spam cu seiful factiunii o sa fie sanctionat de catre lider/co-lider cu Avertisment Verbal/ Faction Warn/ Uninvite IMPORTANT: Pentru 3 amenzi primite in 24 de ore membrul va fi sanctionat cu Faction Warn pentru amenzi multiple. Dacă un membru nu plăteste amenda în decursul a 24 de ore va fi sancţionat cu Faction Warn. Alte reguli: Cu hunterul/hydra se merge doar dupa runnerii care sunt in aer cu un avion / elicopter. NU aveti voie sub nicio forma sa trageti cu hunterul/hydra la sol, se considera DM extrem de grav si se sanctioneaza ca atare. Dupa cei care incalca regulile de circulatie si dupa wanted se merge doar cu masinile de politie. Nu aveti voie sa mergeti cu masinile personale / masinile 'free'. Atunci cand sunteti dupa un runner si pierdeti masina de politie, puteti lua una gasita pe strada. Asta e singura exceptie, in rest, se merge doar cu mașina de politie. Cine este prins ca nu merge după wanted / la circulație cu mașina de politie este sanctionat. Exceptie fac cei care au rank 5+ și care pot merge dupa wanted/la circulatie cu masina personală avută . Politistii au dreptul de a merge dupa playerii cu wanted ce au sedinta/antrenament. este obligatia playerilor de a se asigura ca nu au wanted cand au sedinta/antrenament. Nu aveti voie sa mergeti la event-uri cu on duty. Trebuie sa fiti /duty off. Nu aveți voie sa arestați / omorați pe cei care au wanted si sunt la un event. nu aveti voie sa intrati in HQ-uriile inchise a altor factiuni daca nu sunteți dupa wanted. Cei care intra aiurea primesc FW. cand arestati pe cineva, folosit /cuff id cand persoana a intrat in masina. cand somati pe cineva, asteptati minim 3 secunde intre somatii. Nu aveti voie sa somati prin /sms, /wt si alte canale de chat, doar prin cel public.. Unui membru îi este permis să fie Duty-ON doar când se află în interesele facțiunii(raport de activitate, evenimente organizate de lider/admini), în alte situații fiidu-le interzis să stea duty-on (afaceri, job-uri, plimbări etc.). Nerespectarea acestei reguli ducând la sancționarea cu faction warn. Nu este permisă prinderea sau urmărirea suspecţilor cu maşinile personale / 'free' (ce se găsesc pe stradă) etc. Pentru orice acţiune legată de activitatea de poliţist se foloseşte maşină de serviciu, luată de la unul din HQ-uri. Dacă în timpul misiunii va pierdeţi maşină (explodează, cade în apă etc.) trebuie neapărat să va duceţi la HQ şi să luaţi altă. Sanctiunea prevazuta in astfel de situatii este faction warn. Pătrunderea abuzivă în HQ-ul altor facţiuni, în interiorul unor case sau business-uri închise (şedinţe, antrenamente, evenimente etc.) se sancţionează cu faction warn. Aveţi nevoie de un motiv întemeiat (urmărirea unui suspect) pentru a intră în acestea; în cazul unei eventuale reclamaţii aveţi nevoie de dovezi clare că va aflaţi în urmărire. Când arestaţi pe cineva, folosiţi [/cuff] când persoană a intrat în vehiculul de poliţie şi anunţaţi pe [/d]. Singurele forme acceptate sunt : "/d alecu17 este la mine" sau "/d alecu17 se află sub custodia mea"; mesajele precum "/d 17 e la mn" sau "/d îl duc pe alecu17 la secţie" vor fi sancţionate cu avertisment verbal. Puteţi soma un membru al Hitman Agency ce deţine undercover ON. În cazul în care va aflaţi în urmărirea acestuia cu un Maverick, îi acordaţi [/cuff] în elicopter, [/uncuff] în aproprierea HQ-ului, după care îl urcaţi într-o maşină, îi acordaţi [/cuff] şi îl conduceţi spre [/arrest]. Dacă încearcă să fugă după ce primeşte [/uncuff] îi puteţi acordă kill (dacă fuge pe jos) sau wanted 6 runner (dacă fuge cu un vehicul). Hunterul/hydra poate fi folosit doar de membrii FBI / NG, incepand cu orice rank; LSPD / SFPD, incepand de la rank 4, doar după suspecţii fără drept de predare care sunt în aer cu un avion/elicopter. Puteţi doborî avionul/elicopterul chiar dacă în interiorul acestuia se află şi alte persoane fără wanted sau cu drept. Membrii ce sunt prinşi plimbându-se cu hunterul/hydra şi îl folosesc pentru a trage la sol / a face deathmatch vor fi aspru sancţionaţi (cu faction warn sau chiar demitere) de către lider. Nu aveţi voie să somaţi prin /m, /sms, /wt sau alte canale de chat, doar prin comandă [/so] şi chat-ul public în cazul somaţiilor de genul acesta: "alecu17 , ai fost surprins conducând neregulamentar. Tastează /handsup pentru a putea primi o amendă şi aţi fi confiscat permisul." Nerespectarea acestei reguli duce la sanctionare cu faction warn. Poliţiştii pot merge după wanted la war-uri, pot acorda amenzi şi confisca permise celor ce sunt prinşi că încalcă regulile de circulaţie când au war / când se află în perioada de war-uri. De asemenea, agenţii de poliţie au dreptul de a merge oricând după playerii cu wanted ce au şedinţa/antrenament. Este strict interzis să confiscaţi permise / acordaţi amenzi pentru viteză membrilor Paramedic Department ce au girofarele aprinse (se află în misiune), însă puteţi sancţiona oricând pe cei din Taxi care încalcă regulile de circulaţie, indiferent dacă au sau nu client la bord. Acest lucru se sancţioneaza cu faction warn. Nu este permis să ţineţi persoane ce nu fac parte din departamentele de poliţie în maşină de poliţie sau pe suprafaţă acesteia. Încercaţi să folosiţi comandă [/eject] şi să le explicaţi că nu au voie. În mod obișnuit nu se acordă sancțiune, însă liderul poate decide acordarea unui avertisment verbal dacă consideră necesar. Un poliţist poate participa la orice tip de eveniment atâta timp cât este OFF duty. Orice poliţist care participa la eveniment ON duty va fi sancţionat cu faction warn. Membrii departamentelor pot participa la "Clan Wars" atâta timp cât sunt off duty. Nu aveți voie să arestați / omorâți pe cei care au wanted şi sunt la un event organizat, excepție făcând playerii ce nu aveau drept de predare când au mers la event; acest lucru duce la primirea unui faction warn. Unui politist ii este interzis sa fure mașini de pe strada a playerilor, indiferent ca rămâne fără un mijloc de transport, este un om am legii si nu are voie sa faca acest lucru, abaterea de la aceasta regula duce la Avertisment Verbal. Nu aveti voie sa ajutați playerii la efectuarea unui quest ( atunci cand exista unul ) in schimbul unei sume de bani sau alte bunuri personale, acest lucru duce la primirea unui faction warn. De asemenea, alte încălcări ale regulamentului atunci când nu sunteţi la datorie (precum consumul de droguri) vor fi sancţionate cu faction warn sau în funcţie de gravitate / alte reguli. Comenzi Comenzile departamentelor: [/r <text>] - Vorbesti cu colegii din factiune. [/d <text>] - Vorbesti cu colegii din celelalte departamente (PD / FBI / NG). [/so <id>] - Somezi un jucator pe nume. [/su <id>] - Acorzi wanted unui jucator. [/mdc <id>] - Verifici infractiunile unei persoane. [/arrest <nume/id>] - Arestezi un suspect. [/duty] - Ai acces la toate comenzile PD. [/wanted] - Arata toti suspectii cu wanted. [/cuff <nume/id>] - Legi suspectul în vehicul si în afara vehiculului când acesta are /handsup. [/showmotd] - Afiseaza mesajul zilei. Acest mesaj poate fi modificat numai de catre lider sau co lider. [/confiscate <ID> <Drugs/license/Weapons>] - Confisti drogurile / permisul / armele unui jucator. [/ticket <id>] - Acorzi o amenda unui jucator. [/ta]->Monteaza un tazer pe un pistol. [/quitgroup] - Parasesti factiunea cu 40/40FP fara o Demisie activa, daca factiunea nu va avea Lider in momentul in care parasesti factiunea, vei parasi factiunea cu 0/40 FP. [/myraport] - Iti poti vedea raportul. [/unsfc]- despawnezi vehiculul factiunii. [/sfc]- spawnezi un vehicul al factiunii. [/free]-Acorzi puncte de free la Jail Menu. [/frisk] - Perchezitionezi o persoana. [/clear <id>] - Stergi wanted ul unui jucator. [/find <player <id> / name>] - Plasezi checkpoint pe un jucator. [/gov <text>] - Trimiti un mesaj guvernamental pe care îl poate vedea toata lumea. (Rank 6+) Atentie!! Pentru orice incalcare grava de Regulament ve-ti fi sancționați in functie de gravitatea faptei chiar cu Faction-Warn sau chiar Uninvite cu 40/40 FP !! Membrii departamentelor sunt obligati sa respecte regulamentul departamentelor cat si regulamentul general al serverului, in cazul incalcarii unei reguli severe din cadrul regulamentului general al serverului riscati sa fiti sanctionati cu AV/FW/Uninvite. Daca faceti parte dintr-o factiune si cineva va face reclamatie pentru limbaj, dm sau alte lucruri care pot fi sanctionate cu Faction Warn, adminii vor fi obligati sa inchida reclamatia fara sa actioneze in niciun fel si sa-l anunte pe reclamant sa va reclame la factiune. Spam-ul si Caps Lock-ul pe chat-ul factiunii va fi sanctionat cu Avertisment Verbal (la 3-4 randuri), Faction Warn (la 5-7 randuri) sau Uninvite (7 randuri+) in functie de abaterea voastra. Daca nu veti asculta de conducerea factiunii si veti lua in batjocura faptul ca ei au o functie superioara fata de voi si ar trebui sa-i respectati, conducerea factiunii isi va rezerva dreptul sa va acorde sanctiuni. Deathmatch-ul abuziv cu armele sau Deathmatch-ul abuziv cu Hydra/Hunter vor fi sanctionate cu demitere 100/40 FP pe Abuz de functie, si veti fi banati 30 zile pentru acelasi motiv. Folosirea masinilor in scopuri personale este STRICT interzisa, daca veti fi prinsi veti primi Faction Warn. Patrunderea intr-un HQ / Clan HQ este permisa doar in cazul urmaririi unui suspect. Este interzis sa faceti reclamatii (posturi) la colegi pe panel.b-hood.ro, puteti sa trimiteti un PM la lider/co-lider/responsabili, incalcarea acestui lucru duce la sanctionarea cu Faction Warn. In cazul in care un membru al factiunii se dovedeste ca a fraudat testul de intrare, acesta va primi Uninvite cu 100 Faction Punish pe motiv "Fraudare test". Comportament și limbaj Limbajul foarte vulgar sau folosit in mod abuziv / repetat (spamat) de un membru din factiune va fi sanctionat cu Uninvite pentru Limbaj vulgar in exces cu 40/40 FP indiferent de zilele pe care acestea le are in factiune. Comportamentul vostru exagerat poate duce la sanctiuni drastice. Comportati-va si raspundeti civilizat cand un jucator va cere sau va intreaba un lucru, spre exemplu cand cineva va intreaba cat costa amenda pentru nos. Exemple de limbaj față de colegi sau alți jucători sancționabil cu Avertisment Verbal: ● Muistule, retardat, handicapat, prost, p*la, te drq etc. Exemple de limbaj față de colegi sau alți jucători sancționabil cu Faction Warn: ● Fmm, fememe, mortii matii, mu!e etc. Exemple de limbaj față de colegi sau alți jucători sancționabil cu Demitere: ● Sa-mi bag pu_la in ma-ta si in mm etc. Este interzis să insulți si să vorbești vulgar în reclamații. Sanctiune: Faction Warn. Amenințările de orice fel se sancționeaza cu Faction Warn. Nota: Se sanctioneaza cu Faction Warn si semnele obscene. Ex: ( _|_, 8==D, etc). Deathmatch (DM) și Drive-by (DB) Este interzis DM-ul sau DB-ul fără motiv. Exemplu de motiv pentru care va este permis sa faceti DM: Trageti dupa un suspect si se baga un jucator fara wanted in fata voastra (in caz de reclamatie trebuie sa detineti dovezile necesare si sa le prezentati, altfel riscati sanctiune). Abia dupa ce strangeti dovezile necesare pentru a acorda wanted in cazul in care ati fost atacati de un jucator puteti sa va aparati.ATENTIE: Niciodata nu va autoaparati inainte de acordarea wanted-ului. Riscati Faction Warn pentru Deathmatch facand acest lucru. În cazul în care suspectul se află într-un avion cu wanted fara drept aveți dreptul de a doborî avionul prin drive-by. Organizarea departamentelor Liderul împreună cu membrii de rank superior au ultimul cuvânt în luarea oricărei decizii. Poti sa primesti functia de responsabil la orice rank. Doar membrii cu Rank 6+ si playerii cu functia de "Tester" in cadrul factiunii pot da teste cu aplicanții facțiunii. Membrii care nu ascultă de cei cu o functie superioara lor pot fi sancționați (sancțiune: Avertisment verbal, Faction Warn, Rank Down sau Uninvite) dacă continua. Daca membrul care a fost acceptat pentru teste / trecut la teste nu se prezinta in 24 de ore la sustinerea testului / la invite va fi respins pe motiv "Neprezentare teste", respectiv "Neprezentare invite". Doar membrii cu rank 3+ pot obtine functia de tester. Dovezi Toate dovezile de pe server trebuie să includă marcajele serverului cu data, ora, numele jucătorului și al serverului pentru a nu fi considerate dovezi editate. Daca unei dovezi ii lipseste una dintre cele prezentate mai sus va fi considerata editata, iar jucatorul reclamat nu va fi sanctionat indiferent de fapta comisa. O dovadă este valabilă cel mult 1 zi (dovezi invalide). Aveți la dispoziție 24 de ore să aduceți dovezi în apărarea voastră, excepție atunci când aveți cerere de inactivitate. În acest caz aveți la dispoziție 24 de ore după expirarea inactivității să prezentați dovezile. În cazul dovezilor de pe browser se acceptă numai videoclipuri în care să se dea minim un refresh pentru a demonstra ca dovada nu este falsificata / editata, si un refresh pe aceasta pagina " http://oraexacta.net " pentru a vedea data si ora cand a fost facuta dovada, toate in aceeasi dovada. Dovezile de pe alte conturi nu se vor lua in considerare in cazul unei reclamatii (Panel / PM). Daca dovezile voastre nu au o calitate video decenta (minim 480p) pentru a ne da seama ca jucatorul reclamat a gresit, ne rezervam dreptul de a inchide reclamatia. Dovezile incarcate pe site-uri fantome sunt considerate invalide. (Exemple de site-uri pentru incarcat: Imgur | Postimage | YouTube). Regula de mai sus se aplica membrilor cat si persoanelor care reclama membrii. Aveti nevoie de dovada video pentru urmatoarele: Cop Attack / Cop Kill / Runner / Complice / Drive-by / Kamikaze / Patrundere teren guvernamental / Attack Civil / Kill civil / Neconformare ordin. Demitere Faction Punish 0 / 40: ● Se acordă uninvite fără Faction Punish membrilor care au cel puțin 14 zile petrecute in factiune și își depun cererea de demisie, nu au raportul efectuat, etc. (un jucator nu se poate demite la cerere cu reclamatie deschisa in cadrul factiunii, altfel liderul risca sanctiuni in functie de abateri). ● Un membru nu are voie să pună demisia în ziua în care se termină raportul, iar acesta îl are incomplet doar pentru a fi demis cu motiv 'Demisie'. Faction Punish 40 / 40: ● Orice membru care nu are minim 2 săptămâni în facțiune o sa fie demis cu Faction Punish 40.Pot exista anumite excepții în care jucătorii pot ieșii fără Faction Punish; aceste excepții fiind stabilite de către manageri. ● În cazuri speciale se poate acorda Faction Punish 40 și membrilor care au peste 2 săptămâni în facțiune. ● Membrii banați vor fi demiși cu FP 40/40 daca au sub 14 zile. ● Membrii care abuzează de funcție (acordă multiple wanteduri fără dovezi, acordă multiple amenzi fără dovezi, omoară aiurea multipli suspecți cu wanted, confiscă aiurea multiple licențe, trag aiurea cu aeronavele de la NG, etc.) vor fi demiși întotdeauna cu FP 100/40 cât și banați 30 zile pentru 'Abuz de functie'. ● În cazul în care ați primit ban 3 sau mai multe zile veți putea rămâne în facțiune doar dacă sunteți debanați printr-o cerere de unban sau donand pentru scoaterea acestuia, daca au trecut 3 zile de cand sunteti banati, veti fi demisi cu FP in functie de zile pe motiv 'Banned'/'Banat'. ● Acumularea de 3/3 Faction Warns va rezulta la demitere cu 40/40 FP indiferent de rank-ul si zilele avute in factiune (EXCEPTIE: daca X are 2/3 Faction Warns si primeste al-3-lea Faction Warn pentru 'Raport incomplet', acesta o sa iasa fara Faction Punish). ● Membrii ce sunt banați isi pot pune cerere de demisie, dar vor fi demisi pe motiv Demisie / Banned cu 40 FP daca au sub 14 zile in momentul demiterii, sau cu 0 FP daca au peste 14 zile, inclusiv 14 in momentul demiterii. ATENTIE!: Acestia au nevoie de o dovada video ca este contul lor FILMAND cand se logheaza pe panel sau dau refresh, astfel incat sa evitam dovezile editate si demiterea aiurea. Terenul guvernamental Se consideră proprietăți guvernamentale HQ-urile departamentelor [atât exteriorul cât și interiorul acestora] și închisoarea. Pe proprietățile guvernamentale au voie doar membrii departamentelor, jucătorii care sunt testați pentru intrarea în departament, suspecții care se predau, sau jucătorii care au fost aduși acolo de un rank superior cu un motiv anume. Jucătorii care nu au voie să stea pe terenul guvernamental vor fi somați de minim 3 ori la un interval de 10 secunde și vor avea la dispoziție 30 de secunde de la ultima somație pentru a părăsi zona, în caz contrar vor primi wanted. Chat-ul departamentelor Chatul general al departamentelor [/d] se folosește pentru a discuta lucrurile importante ce țin de departamente. Daca un membru intreaba pe /d daca sunt restrictii, doar membrii care au pus interdictie au voie sa raspunda specificand Id-ul sau numele. Cei ce nu respecta regula de mai sus o sa primeasca Avertisment Verbal si amenda. Nu se permit (Faction warn dacă continuă): ● întreruperea unui rank superior atunci când acesta vorbește. ● Folosirea emoticoanelor pe [/d] (aici se includ și *smile*, *laugh*, și așa mai departe). ● Miștourile, glumele de prost gust, ironiile, batjocura, comentariile. ● Certurile (sancțiune: faction warn prima abatere, demitere dacă continuă). ● Free chat-ul pe [/d]. Nu este permis free-chat-ul pe [/d], profitând de formula "[/d] nu este free-chat", deoarece se creează spam și deranjează membrii departamentelor. Vehiculele departamentelor Puteți folosi vehiculele oricărui departament fără a cere voie membrilor din respectivul departament. Nu sunteti obligati sa anuntati nici cand luati Hydra / Hunter, dar este recomandat. Exemplu de /d cand luati o aeronava: /d Hydra la mine - suspect aerian fara drept. Frisking Nu e permisă folosirea comenzii pe colegii din departamente fără aprobarea acestora. Sanctiune: Faction warn. Puteti sa folositi comanda [/frisk] doar daca un jucator are armele / sunt indreptate la un jucator sau in zone populate (CNN, Spawn, jobs etc.). Nu aveti voie sa folosti comanda [/frisk] daca acel jucator se afla intr-un vehicul. Pentru a folosi comanda [/frisk] suspectul trebuie sa foloseasca comanda [/handsup]. Sanctiune: Avertisment Verbal. Nota: Pe jucatorii aflati in jail se poate folosi aceasta comanda indiferent de situatie. Acordare wanted Nu aveți voie să acordați wanted jucătorilor aflați AFK, excepție atunci când aceștia dețin droguri (FBI) ori se pun AFK în fața voastră imediat ce au comis o infracțiune (sancțiune: Faction warn). Wanted-ul poate fi acordat numai pe baza propriilor dovezi (sancțiune: Faction warn). Daca politistul este atacat de un jucator care are wanted cu drept de predate, care nu se afla intr-un vehicul, jucatorul isi pierde dreptul la predare si poate fi omorat fara cele 3 somatii. Daca jucatorul reuseste sa omoare politistul acesta poate primi wanted "Omorare politist". Sanctiune: Faction Warn. Wanted pentru atacarea unui poliţist se poate acorda pentru orice glonţ, iar în cazul in care este atacat cu pumnii trebuie scăzut minim 15 hp. In momentul in care acordati wanted-ul 'Atacare Politist' sau 'Omorare Politist' unui jucator, sunteti obligati sa aveti activata optiunea 'Damage Informer' din [/hud]. Sanctiune: Avertisment Verbal. Pentru wanted aiurea sau fara dovezi membrul va fi sanctionat cu Faction Warn. Daca politistul este atacat de un jucator care are wanted cu drept de predare, care nu se afla intr-un vehicul, jucatorul isi pierde dreptul la predare, iar politistul ii poate da wanted "Cop attack" sau poate fi omorat direct dupa caz. Daca jucatorul reuseste sa omoare politistul acesta poate primi wanted "Omorare politist". Sanctiune: Faction Warn. Arestarea Daca aveti un suspect cu wanted in custodia voastra sunteti obligati sa-i acordati [/cuff] si sa anuntati pe [/d] ca 'X este la mine'. Se accepta si alte formulari, spre exemplu: 'X se afla in custodia mea'. (sancțiune: avertisment verbal). Înainte de a omorî un jucător cu wanted care are drept de predare acesta trebuie să fie somat de minim 3 ori să se predea, iar în cazul în care jucătorul este AFK puteti acorda kill direct facand poza la [/mdc] si anuntand pe [/d] ca este afk. (sancțiune: faction warn). Nu aveti voie sa arestati wanted fara drept de predare. Sanctiune: Faction Warn. Somațiile Se iau in considerare doar somatiile prin comanda [/so] specific jucatorului care îi sunt si vizibile. Wanted-ul se poate acorda la maxim 5 minute dupa intamplarea situatiei. Membrii din departamente ce folosesc comanda [/so] aiurea sunt sanctionati in functie de somatiile acordate, in felul urmator: 1-2 somatii aiurea - Avertisment Verbal; 3-4 somatii aiurea- Faction Warn; 5+ somatii aiurea - Uninvite 100/40 FP pe motiv Abuz de functie. Daca jucatorul detine un wanted cu drept de predare politistul are dreptul sa acorde maxim 4 somatii. Sanctiune: Faction warn. Înainte de a sancționa cu wanted un jucător acesta trebuie somat de minim 3 ori, iar în cazul în care jucătorul stă pe loc se așteaptă minim 10 de secunde de la ultima somatie înainte de a-l ucide (sancțiune: faction warn). Notă: Regulile de mai sus nu se aplică în cazul jucătorilor AFK (cu sau fără clepsidră). Daca un suspect cu wanted se afla AFK aveti dreptul sa acordati kill. Ticketing si confiscating Comanda [/confiscate] se va folosi asupra jucătorilor care nu sunt AFK, jucătorilor care se pun AFK intenționat înaintea voastră știind că urmează să fie sancționați sau jucătorilor care se află în interiorul jail-ului. (Sancțiune: Faction Warn). Ramming Se va folosi în urmărirea unui suspect cu sau fără wanted aflat într-un interior, pentru a vă lua heal atunci când urmăriți un suspect (sancțiune: avertisment verbal). Membrii departamentelor ce vor abuza de comanda [/duty] in interioare pentru Heal / Armura vor fi sanctionati cu Faction Warn sau Uninvite in dependenta de gravitate. Cand opriti pe cineva sunteti obligati sa ii explicati de ce l-ati oprit. Cine nu respecta aceasta regula va fi sanctionat cu Faction Warn. Armele Se confiscă atunci când armele sunt ținute la vedere într-o zona populata sau jucatorul tine armele indreptate catre un jucator. Excepție : (evenimente, antrenamente). Pot fi confiscate de membrii oricărui departament. Reguli legate de wanted General Wanted acorda doar cel care a fost atacat, nu colegul sau! Neconformare ordin se acorda cănd suspectul refuză sa coboare din masină, când nu opreşte la somaţiile adresate. Daca un jucator fără wanted este somat sa se opreasca si se arunca în apa sau în alte locuri unde accesul nu este posibil, atunci acesta va primi wanted cu motivul "neconformare ordin". Daca în urma somatiilor suspectul cu wanted se arunca în apa sau în alte locuri unde accesul nu este posibil, atunci politistul are dreptul (doar) sa îl omoare. Când confiscati armele unui jucator, sunteti obligati sa-i spuneti si motivul. Un simplu text cu ''arme la vedere'' este suficient. Pentru a acorda wanted "Mituire Politist" suspectul trebuie sa va dea minim $1 pentru ai acorda wanted. Sanctiune (Faction Warn). Este permis sa confiscati armele unui jucator sau unui suspect cu drept de predare, daca acesta le tine la vedere sau ataca alti jucatori. Complice Dacă pasagerul are wanted, iar soferul nu opreşte la şomaţiile de înştiinţare privind complicitatea lui, va primi wanted complice. Dacă şoferul are wanted, iar pasagerul trage pe geam în poliţişti, acesta va primi wanted complice. Dacă pasagerul are wanted şi trage în poliţişti, soferul va primi wanted complice. Daca un jucator intervine atunci când un politist se afla pe jos în urmarirea unui suspect (îl ataca cu pumnii, îl calca cu masina în repetate rânduri sau lasa masina pe politist, îl ataca de aproape cu arma - sa se vada clar ca acel jucator are intentia de a ajuta suspectul) va primi Wanted 6 "Complice", fara somatii. Daca un suspect fara drept de predare se afla in masina unui alt jucator si il ajuta sa fuga, soferul primeste wanted 6 pentru complice fara somatii. Sa fie dovezi care arata ca suspectul este transportat, nu doar o poza cu suspectul pe G! În cazul în care jucatorul aflat pe G a evadat din închisoare, soferul va primi Wanted 6 "Complice", fara somatii. ● /d id o sa primeasca clear deoarece nu am dovezi suficiente. ● /d id o sa primeasca clear deoarece am gresit id-ul. ● /d id o sa primeasca clear deoarece am gresit wanted-ul. Inainte de a acorda clear unui jucator, trebuie sa faceti poza la mdc-ul acestuia, sa anuntati pe [/d], iar abia apoi sa-i acordati clear. Daca jucatorul avea orice fel de wanted inainte sa-i acordati clear, sunteti obligati sa il restaurati. (sancțiune: faction warn). Nu aveti voie sa folositi un limbaj vulgar fata de cei din departamente, acest lucru se sanctioneaza cu mute / restrictie free! Observații / altele Dacă suspectul nu răspunde când este întrebat dacă se preda, atunci polițistul are dreptul sa-l omoare. (dupa 10 secunde) Dacă suspectul spune ca nu se preda, atunci polițistul are dreptul sa-l omoare. Dacă suspectul spune ca se predă iar apoi fuge pe jos de polițist, atunci polițistul are dreptul sa-l omoare. (Doar daca a fost somat de 3 ori) Dacă suspectul spune ca se predă, iar apoi ataca polițistul, atunci polițistul are dreptul sa-l omoare. Dacă suspectul spune ca nu se preda și fuge cu un vehicul, atunci polițistul are dreptul sa-i dea wanted Runner. Dacă suspectul nu răspunde când este întrebat dacă se preda (3 somatii) și fuge cu un vehicul, atunci polițistul are dreptul sa-i dea wanted Runner. Dacă suspectul ucide un polițist, atunci acesta va primi wanted cu motivul cop kill fără drept de predare. Dacă suspectul are wanted cu drept de predare si ataca un politist, politistul isi rezerva dreptul de a-l omora fara sa-i acorde wanted 3 attack cop, în cazul în care jucătorul fuge polițistul trebuie să-i ofere wanted-ul corespunzător 'cop attack'. Purtarea castii nu este obligatorie fiind duty, pentru a pune in prim plan urmarirea si arestarea suspectilor cu wanted. Daca un politist este surprins de către un alt coleg de departament fara casca off duty o sa fie sanctionat cu Avertisment Verbal. Daca un politist este surprins de către un alt coleg de departament cu nos duty / off duty o sa fie sanctionat cu Avertisment Verbal. Daca un politist este surprins de către un alt coleg de departament fara faruri in intervalul 20:00 - 08:00 off duty o sa fie sanctionat cu avertisment verbal. Dacă un polițist este surprins de către un alt coleg de departament pe contra sens off duty o să fie sancționat cu avertisment verbal. Dacă un membru și-a pus o cerere de inactivitate pentru saptamana X, acesta are timp sa se logheze în 24 de ore după expirarea inactivității, altfel va fi demis pentru ”Inactivitate mai mare de 72h”. Cine are inactivitate pusa este scutit de raport/ore/inactivitate pana la resetarea acestuia. Dacă sunt 2 situații de wanted (unul cu drept de predare și altul fără drept de predare) se va acorda wanted-ul fără drept de predare. În cazul în care un jucător îți bușește mașina intenționat se va acorda wanted Drive By. Membrii care vin [/duty] la drop sunt sanctionati cu Faction Warn. Este interzis ca membrii sa puna anunt la CNN ca vand materiale. (Faction Warn). Nici un membru din departamente nu are voie sa faca job-urile ilegale indiferent de situatie. Se sanctioneaza cu Faction Warn. Cine este prins cu materiale sau droguri o sa fie sanctionat cu Faction Warn. Un avertisment verbal nu expira niciodata, la 2 avertismente verbale o sa primiti un Faction Warn. Un membru de departament nu are voie sa faca job on-duty ( faction warn). Ședința Daca un membru are o intrebare acesta trebuie sa foloseasca animatia [/wave] si sa astepte. Cine vorbeste neîntrebat la sedinte va fi sanctionat cu Avertisment Verbal la prima abatere, urmând ca la cea de a doua sa fie exclus de la activitate si sa primeasca Faction Warn. Daca un membru de rank 1 nu se prezinta la o sedinta obligatorie o sa primesca uninvite. Daca întârziati la sedinta, puteti veni în primele 10 minute, fiind sanctionati cu un Avertisment Verbal. Daca întârziati mai mult de 10 minute, sanctiunea este Faction Warn. Aveti voie sa faceti doar o învoire la sedinta pe luna. Cine încalca aceasta regula primeste sanctiunea corespunzatoare. Promovarea în rank Daca un membru a primit Faction Warn, durata lui de rank-up se prelungeste cu inca 7 zile. Rank în dependență de zile: ● Rank 1 => Rank 2 se acorda la 7 zile de la intrarea in factiune, daca membrul nu are FW. ● Rank 2 => Rank 3 se acorda la 14 zile de la intrarea in factiune, daca membrul nu are FW. ● Rank 3 => Rank 4 se acorda la 28 zile de la intrarea in factiune, daca membrul nu are FW. ● Rank 4 => Rank 5 se acorda la 42 zile de la intrarea in factiune, daca membrul nu are FW. Raportul de activitate Puteti vizualiza raportul prin comanda [/myraport]. La rank 1 vei primi uninvite pentru raport incomplet, iar la rank 2+(inclusiv 2) vei primi Faction Warn. Activitatea co-liderului consta in minim 3 ore pe saptamana, in caz contrar acesta poate fi demis oricand de catre manager sau lider. Raport de activitate: Raportul de activitate va fi pe puncte, adica fiecare departament va avea nevoie de 60 de puncte pentru a completa raportul. Punctele se vor obtine asa: 2 Puncte / KILL iar 1 Punct / Confiscate Licence Driving (rank 2 +) Ne-am gandit sa facem raportul pe puncte deoarece la mai multi membrii din departament le place sa faca Runneri, la altii, permise! Raportul nu va fi egal in puncte deoarece LSPD are voie sa confiste permise/amenzi/wanted/tickete. FBI are voie sa faca doar tickete/wanted NG are voie sa faca doar Wanted! Licența auto si confiscarea permisului Pentru confiscarea permisului de conducere este necesară conformarea jucătorului prin comanda [/handsup], exceptie cand este in jail sau când se pune AFK intenționat. (Sancțiune: Faction Warn) Condus Neregulamentar (contrasens) dovezile sunt valabile 24 de ore. Ca politistul sa aiba dreptul de a confisca o licenta de condus jucatorul trebuie sa fie minim level 3. Nu este permis sa confiscati permise celor care merg pe contrasens cu vehiculele de tip Bike/Mountain Bike (sancțiune: Faction Warn) Dacă jucătorul este AFK/Sleep oriunde (pe strada, în casa/HQ, jail), nu avem voie să-i confiscăm permisul. Daca un jucator are wanted cu sau fara drept de predare si merge pe contrasens nu aveti voie sa-i confiscati permisul. (Sanctiune: Faction Warn) Membrii de rank 1 nu au voie sa confiste permise. Sanctiune: (Faction Warn). Trebuie sa informati jucatorii cu privire la ce au facut cand acordati 3 somatii. Sanctiuni: prima abatere AV daca va fi repetata Faction Warn. Suspendarea permisului de conducere se face pe drumurile cu 2 benzi de circulatie pe sens, acolo unde se poate vedea clar ca acel player circula pe contrasens. Pe stradutele inguste unde este doar o singura banda pe sens nu se va confisca permisul, pentru ca este greu sa demonstrezi ca player-ul respectiv a avut intentia sa mearga neregulamentar. Sanctiune Faction Warn. (!) In caz de o reclamatie pe panel, iar cel care a facut plângerea cere mita pentru a o retrage, iar membrul posteaza dovada precum ca a cerut, lider-ul sau co-lider-ul poate anula aceea reclamație indiferent de dovezile aduse împotriva membrului. (!) In caz de o reclamație, iar membrul încearcă sa scape de pedeapsa si oferă mita reclamantului pentru a retrage, membrul Los Santos Police Departament va fi demis din funcție indiferent de rank-ul sau zilele petrecute in factiune, daca reclamantul postează o dovada solida. Fiecare membru trebuie să cunoască acest regulament pentru a cunoaşte ce trebuie să facă şi cum trebuie să acţioneze. Necunoașterea şi/sau nerespectarea regulamentului va aduce cu siguranță sancțiuni pe parcursul şederii în această facțiune. Ne rezervăm dreptul de a aduce oricând modificări asupra conținutului acestui topic, de aceia va sfătuim să urmăriți topicul ”Anunțuri Importante/speciale”
 10. -Nickname:Iulius (Fost RoLeXXX) -Nickname-ul jucatorului: Fucker.69 -Numarul de greseli:1.5/3 -ADMIS -Liderul a primit poza cu testul: Da. -Alte precizari?:Felicitări !
 11. ANUNȚ Miercuri 7 Aprilie, ora 21:00 se va organiza o sedință OBLIGATORIE ! Cu toți membrii facțiunii! Semnat, Iulius!
 12. -Nickname:Iulius (Fost RoLeXXX) -Nickname-ul jucatorului: Maxadv -Numarul de greseli:1.9/3 -ADMIS -Liderul a primit poza cu testul: Da. -Alte precizari?:Felicitări !
 13. -Nickname:Iulius (Fost RoLeXXX) -Nickname-ul jucatorului: Dragos[zeu].666 -Numarul de greseli:1.5/3 -ADMIS -Liderul a primit poza cu testul: Da. -Alte precizari?:Felicitări !
×
×
 • Create New...